Murli

images

De overleden leider/God “heeft gesproken”.

Volgens de geschreven geschiedenis van de Brahma Kumaris, was Lekhraj Kriplani een diamantair.  Lekhraj leerde Hypnose en  Zwarte magie bij een Sadhu in Vanara en begon een Satsang (samenkomsten) bij hem huis. De Satsang was een “hit” voor weduwen en andere dames waarvan de mannen op zakenreis waren.

Lekhraj Kriplani speelde Raas-leela  met deze dames en er werd bezwaar gemaakt door de lokale gemeenschap. De satsang inmiddels bekend als Om Mandali  werd verboden door overheid in 1938 voor anti-maatschappelijke morele normen. In plaats van te stoppen verhuisde Lekhraj Kriplani zijn “wellustige” activiteiten van zijn Om Mandali van Hyderabad naar Kranchi. Lekhraj misleide de dames door te beweren dat hij God Brahma was en Krishna.

Indoctrinatie van leden geschiedt doormiddel van “de zogenaamde Murli, …..365 dagen. Leden moeten alle dogma’s leren en geloven. De indoctrinatie kan variëren van het doen van “service” (gratis werken voor de sekte),  intense studie die voor de hersenspoeling nodig is om leden in de greep te houden en slaapdeprivatie. De sekte wil je leven beheersen, wil al je geld,  al je tijd, heel je hart, geest en ziel.

Sekten willen je van je vrije tijd beroven met “klassen” en dan hebben ze weer “lessen” of “studie” of “training”  en  meditatiesessies,  dan hebben ze weer vergaderingen en conventies, en dan ook nog wat meer bijeenkomsten, skype gesprekken en emails (peer-pressure), en het vieren van de vele Hindu festivals terwijl BKs geen Hindu zijn. Het is een eindeloze cyclus . En dan wordt je ook nog verondersteld om er op uit te gaan om nieuwe leden te werven en  zullen  proberen om meer en meer  van je leven te gaan beheersen: je seksleven, je dieet, wat je leest, wat je kijkt op tv, met wie je omgaat en met wie niet, je kleding etc.

Brahma Kumaris  blijft volhouden dat alles gratis is en nooit om geld vraagt. Echter de “teachings” zijn er duidelijk over. “Service” verschaft een hogere “status” kun je geen “service” doen dan kun je dat goedmaken met geld. Doe je geen “service” dan volgt straf. Leden krijgen  zelfs op hun bord geschoven dat de problemen binnen de sekte door hun “effort” opgelost kunnen worden en als dat niet gebeurt wat erg voor de hand ligt dan zullen leden dat begrijpen als dat ze niet genoeg hun best doen om hun perfecte staat te bereiken en zo is er weer een schuldgevoel gecreëerd.

De leden kan van alles en nog wat worden verweten om meer schuldgevoel op te wekken, of het nu gaat om hun seksuele verlangens, vermoeidheid wat een zwakte is fouten  maken na 16 uur gratis werken etc. Veel sekten gebruiken zelfkritiek sessies. “Fouten” en “zonden” die begaan zijn in het verleden zijn ook een vruchtbare voedingsbodem voor het induceren van schuldgevoelens, vooral omdat de volgeling daar nu niet meer iets aan kan veranderen. Deze schuld kan op zijn beurt worden gebruikt voor “mind-control”,  “Je dacht dat je goed bezig was”? Je mind is nutteloos Je mind is beschadigd Doe gewoon wat je gezegd wordt, en stop met zoveel te denken”!

Schuld inductie is een zeer krachtige methode voor het manipuleren van de mind van mensen. In zijn studie van de communistische “hersenspoeling” van de Amerikaanse en Britse gevangenen tijdens de Koreaanse Oorlog, schreef Edward Hunter:

The Reds had found that the easiest way to subdue any group of people was to give its members a guilt complex and than lead them on from self-denunciation to self-betrayal. All that was required to put this across was a sufficiently heartless exploitation of the essential goodness in people, so that they would seek self-sacrifice to compensate for their feelings of guilt. The self-sacrifice obviously made available to them in this inside-out environment is some form of treason.

Brainwashing, From Pavlov to Powers, Eduard Hunter, page 169

De originele teachings die beschouwd worden als “het woord van god” maar veelvuldig worden herschreven zijn verborgen voor het publiek en volgelingen wordt gezegd deze “teachings” niet via internet te verspreiden. De “Almighty” heeft een “age” van informatie en transparantie niet voorzien, er aan ontkomen is niet meer mogelijk.

English Full Murli-14.09.20131

English Full Murli-14.09.20132

English Full Murli-14.09.20133

English Full Murli-11.09.20131

English Full Murli-11.09.20132

English Full Murli-11.09.20133

FEM - 10-09-20131

FEM - 10-09-20132

FEM - 10-09-20133

FEM - 09-09-20131

FEM - 09-09-20132

FEM - 09-09-20133

 
Advertisements