Grootheidswaanzin en zelfverheerlijking

bkserm1Denkt de Brahma Kumaris en haar leden dat zij speciaal zijn? ….Nou en of!

“Wij zijn anders dan gewone mensen, alleen een andere Brahmins begrijpen ons. Wij zijn bijzonder omdat we tot de juiste religie behoren, wij zijn bijzonder omdat we de nieuwe “teachings” van God te horen krijgen. “Onze leider is de nieuwe Messias en alleen hij heeft de nieuwe wijsheid, die hij alleen ons geeft. “Onze organisatie is een geweldige nieuwe beweging,  wij zuiveren de wereld. Wij zullen een nieuw tijdperk van vrede en verlichting inluiden”. Wij bedienen de mensheid. “Onze organisatie is de laatste manifestatie van Gods vrijgevigheid jegens de mensheid.” “Alleen Wij zijn Gods uitverkoren kinderen.”Alleen wij zijn de wereldleiders van de toekomst.” “Onze groep is zo bijzonder dat alleen een ander groepslid kan begrijpen hoe geweldig het is.”

Ondanks het feit dat de individuele leden vaak door hun senioren en superieuren wordt verteld dat ze erg dom en dwaas zijn wordt ze ook verteld dat ze erg slim en heel veel geluk hebben om lid te zijn van de BK. De overgrote meerderheid van de mensheid is dom en  “slechts  een paar geselecteerden  hadden het geluk en de wijsheid om hier te komen” zullen ze je in de “klas” vertellen.. De BKs zien zichzelf als “The Chosen Ones”,  de elite, de uitverkoren mensen die iets groots als de wereld redden en alleen zij gaan naar de hemel. 900.000 leden want meer ruimte is er simpelweg niet.   Andere mensen  leven , ademen, werken,  betalen de de huur, en overleven  alleen maar. De WIJ de BKs  transformeren de wereld.

Voor kwaadaardige leiders is het makkelijk om hun volgelingen te manipuleren door hen te vertellen dat ze bijzonder zijn, gekozen door God, en dat wat ze doen bijzonder is en van groot belang. (Jij bent gekozen om het centrum te runnen, Jij bent door God gekozen om het BK centrum op te richten in je eigen huis en dat ga je ook zelf betalen want dan krijg je een hogere status in de hemel.) De wil van God volgen als  gratis werken voor de organisatie om meer leden te werven. En de leiders vertellen de volgelingen dat ze veel slimmer zijn, eerlijker en spiritueler en moreler dan de buitenstaanders die niet  toetreden tot de sekte. Wat de sekteleider doet is natuurlijk mensen manipuleren  en maakt daarbij gebruik van hun egoïsme en ijdelheid. geld doneren bevordert je status in de hemel. Wat doen ze met dat geld? Armoede bestrijden? Hongerige kinderen te eten geven? ….Nee dat dan weer niet.

“I should be simple in every aspect; clean, white, bright, light. Simplicity has its own beauty; when someone is simple they are so attractive that there is no need for any special hair-do, earrings etc. A Brahma Kumari means simplicity, spiritual beauty… light. BK means one who renounces. In fact, it is the spirituality that emerges when someone has renunciation that does a great deal of service”. Janki.

Geef alles wat je heb aan de organisatie dan besteden zij het wel in een “worthwhile way”. onder het mom van “world service”. 

Godlywood-Studio-Inaugurated-At-Brahmakumaris-Manmohini-Van-Abu-Road-1

brahmakumari-mumbai-make-worlds-largest-book-set-world-record_silliness

rolls

the new rolls

Advertisements