Frank Whaling

Toen de wereld tijdens de Tweede Wereldoorlog en in 1950 niet verging zoals Lekhraj Kirpalani wel had voorspeld, raakte de BK al snel uitgeput van datgene wat ze het hardst nodig hadden. GELD.

Het comfort waarin zij leefden dankzij Lekhraj Kirpalani’s rijkdom en wat ze verder konden vergaren uit familie bezittingen en compensatie die zij zouden kunnen krijgen van de Britten voor het verlies van woningen in Sindi of uit de donaties van Lekhraj Kirpalani’s rijke vrouwelijke niet-BK supporters raakte uiteindelijk in Abu het geld op.

Zonder enige vaardigheden of beroep wat moesten ze? Een oude man omringd door een groepje Indiase vrouwen van middelbare leeftijd zonder inkomen? Zochten ze een baan?

Wonder boven Wonder! Vertelde de BK “God” dat het OK was om Abu te verlaten en te beginnen met het opzetten van donatie inzamel-punten verspreid over heel India en gebruik makend van de  Hindi gewoonte om te geven aan “heilig volk”. Sindsdien zijn ze steeds beter en beter  geworden in genereren van geld … toen niet zoveel als ze zouden willen, maar wel zoveel zonder daarbij al teveel aandacht en kritiek naar zich toe te trekken.

Nu is er geen genoeg inkomen om alle BK leiders in het westen te ondersteunen dus wat doen ze? Hoe kan de BK grip houden op hun beste talent? Simpel, gewoon toestaan ​​of zelfs aanmoedigen om zelf bedrijven te beginnen voor de verkoop van hun “spiritualiteit” net zoals de Brahma Kumaris dat in hun begin tijd deed. Dit is de echte les, het is niet wat ze zeggen dat hen definieert, want dat is gewoon reclame. Het is wat ze DOEN, wat hun echte religie is.

De BKs zeggen dat alles wat er in de wereld gebeurt geïnspireerd is door wat er in hun religie gebeurt. , (Laten we er even op wijzen dat Lekhraj Kirpalani zijn satsangs daadwerkelijk in 1932/33 begon en niet in 1936 zoals BK beweert).

In India heeft de BKWSU een reputatie als zijnde “stinkend rijk” en kwam op zeker moment onder toezicht van de Indiase Belastingdienst wat leidde tot het verwijderen of verbergen van donatie dozen die bestemd waren en zijn voor contant geld (Baba’s box). We zagen iets in het register van de Indiase Belastingdienst  inzake “investeringen”.

Kan er een Brahma Kumaris volgeling antwoord geven op de volgende zeer eenvoudige vragen?

Hoeveel geld heeft de BKWSU (met inbegrip van de waarde van de panden en grond)?

Hoeveel geld verdienen ze per jaar (totaal, per land of per centrum)?

Hoe, waar en op wat investeert BK het spaargeld?

Hoeveel zit er in de kasreserves?

Welk deel van de financiële middelen worden verantwoord juridisch gedocumenteerd en welk deel wordt gewoon persoonlijk (zwart) aangenomen door diverse “teachers” en leiders of uitgegeven op on-officiële basis bijv. bij lokale centra?

Welke extra bedragen worden uitgegeven door volgelingen voor BK-service? (betalen van o.a. business-class vliegtickets)

Hoeveel geld laat Madhuban en andere belangrijke centra opnieuw distribueren naar andere centra en hoe wordt dat besloten?

Wie maakt de financiële beslissingen en volgens welk systeem?

Betalen ze levensverzekeringen, pensioenen etc voor de leiders?

Als je deze vragen niet kunt beantwoorden,… waarom niet? Waarom kun je deze vragen zelfs niet stellen? Waarom willen ze je dat niet vertellen? Waarom worden de cijfers niet openbaar gemaakt zelfs niet voor hun eigen volgelingen?

De BK God wordt ‘The Lord of the Poor’ genoemd. Maar waarom heeft hij meer geld over voor een mengpaneel en airconditioning units voor zijn luxe reclame-afdeling … en besteed hij nog meer geld om achter de rijken aan te jagen dan de levens van 200.000 onschuldige zuigelingen te redden met een behandeling van 50cent ?
Wat zou een betere reclame zijn?
De BKs bestrijden kindersterfte in India of de BKs maken weer een peperdure sterk overdreven zelfverheerlijking’s campagne?
En je kunt je afvragen waarom “God”  een reclame-afdeling in een woestijn bouwt waar hij in de eerste plaats moet betalen voor airconditioning!?! Waarom niet gewoon ergens waar het wat koeler is?

Brahmakumaris als liefdadigheidsinstelling heeft niets te maken met liefdadigheid, het goede doel is BK zelf.

Brahmakumaris als religieuze instelling is alleen het promoten van BK zelf en voor het verkrijgen van meer en meer donaties.

inration

sernm bkserm1

Advertisements