BREAKING!

BREAKING: Brahma Kumaris betrokken bij mega fraude.

Dat de Brahma Kumaris profiteert van frauduleuze financiële en fiscale activiteiten was al een feit. Het bewandelen van gladde slibberige wegen naar het grote geld achter gesloten deuren is zeldzamer. Dit is tot nu toe wellicht de duidelijkste en controversieelste aanfluiting van het BK begrip “zuiverheid”, tenzij er natuurlijk zoiets bestaat als “zuivere fraude”.

BK Jagmohan Garg, een volgeling van de Brahma Kumaris en één van de BK “business experts”, wordt genoemd als eigenaar van de “Om Shanti Studio” van Brahma Kumaris en oprichter van het BK “Peace of Mind channel”, een televisiekanaal dat de BK religie verkoopt.
BK Jagmohan Garg is betrokken bij de massale NSEL fraude, de “NSEL crisis”, wat vorig jaar internationaal van de media spatte.

De NSEL, de “Nationale Spot Exchange” van India. De zwendel met een geschatte waarde van Rs. 5600 crore of te wel bijna US $ 1 miljard.
De zwendel kwam aan het licht nadat de NSEL het naliet om de investeerders te betalen. Er werd ontdekt dat de meeste onderliggende grondstoffen niet bestonden, en de aankoop en de verkoop van grondstoffen zoals staal, padie, suiker, ferro-chroom alleen werd uitgevoerd op papier. Kortom, een soort piramidespel.

Een speciale anti-witwas wetgeving door de rechtbank in Dehli bevroor Rs 126 crore (ca. USD $ 19.782.000) activa van Garg’s “Mohan India Group” en oordeelde dat BK Jagmohan Garg van Mohan India de investeerders had bedrogen om geld in NSEL suiker te steken op grond van nep magazijnen en valse opslagbewijzen. Van Mohan India zegt men dat het één van de grootste wanbetalers in deze zwendel is, met een initiële aansprakelijkheid van Rs 950 crore (ca. USD $ 152.000.000). Aan overheidsfunctionarissen werden steekpenningen betaald om inkomstenbelasting te ontlopen en aan andere overheidsfunctionarissen om belastingen te ontduiken en al het geld was naar verluidt afkomstig van het in Delhi gevestigde bedrijf van BK Jagmohan Garg.
De puinhoop, waardoor meer dan 60.000 kleine beleggers in de problemen zijn gekomen is volop aan de gang.

Wat tevens interessant is, is dat de BK Dadis enige tijd geleden waren betrokken bij het openen een winkelcentrum dat?….Jawel!.. Eén van de projecten is van Mohan India’s ventures “Mera Baba Reality projecten”. Bouwers van winkelcentra … “Mera Baba”, wordt meestal geschreven als ‘Meera Baba’, is een BK term en betekend “mijn lieve Baba”, de GodSpirit.

Het is lachwekkend om te horen wat BK Jagmohan Garg op de BK “Divine Life” website zegt.

Knowledge is Power.

Knowledge is the source of income. Knowledge is light and might. Knowledge acts like a sword which help you fight all the obstacles. But all these are only possible when you remember, churn and apply it in your practical life.

Advertisements